2012年7月31日 星期二

(2012.7.31) 德波爾的季前預測 'Druk ligt heel erg bij PSV'

阿雅克斯教練德波爾(Frank de Boer, 左圖)在最近一次的NUsport專訪裡,對一些足球動態做了一些季前評論。他認為奪冠壓力最大的其實是補強極多的PSV恩荷芬,而非衛冕的阿雅克斯。

「他們很被看好,實際上陣容看起來也的確不錯。除了上季陣容幾乎不變以外,還補進了盧盧加諾‧納辛(Luciano Narsingh)。」德波爾在專訪裡說。


「他們肩頭上承受了很多壓力。他們也發出奪冠宣言,不過我們也想奪冠。」

塔迪奇

除了PSV,德波爾認為FC湍特也有不可小覷的爭冠實力。「我對FC湍特(FC Twente)也有很高的期待。他們有塔迪奇(Tadic)來替代魯易茲(Ruiz),塔迪奇是個很棒的球員,看他踢球我很享受。」

對阿雅克思而言,還有一件事情相當關鍵,那就是英超紐卡索聯隊(Newcastle United)所垂涎的維農‧阿尼塔(Vurnon Anita)是否會留隊。「對他的生涯發展來說,能在這裡再待一年最好。我會這樣說,並非因為我阿雅克斯的人。他現在掌控局面的能力更好了,但他需要繼續進步,回頭來看才會明白。」

德波爾也清楚,阿尼塔十分吸引紐卡索。「紐卡索可不弱喔!那裡的球迷和場館都很棒。只是那裡的技術管理應該要加強。」「英超無論如何都是很棒的,不管是層級還是氛圍。維農(即阿尼塔)到了那裡的話應該可以得到更多經驗和薪水。不過,我們阿雅克斯可以踢歐冠,跟我們踢球可以讓他更上層樓。」德波爾說。

最速辛德勇

德波爾的意思是,阿雅克斯這邊也有年輕小伙子成長中。「費同亨就是個好例子。奧德維婁(Toby Alderweireld)和辛德勇(Siem de Jong)也是。他們每天都在做重量訓練和速度訓練。」

「最近的測速,辛德勇在五公尺和十公尺短跑速度是所有人中最快的!這完全不是天生神力,是後天努力投資自己換來的。你也可以期待路克奇(Jody Lukoki)、蘇雷馬尼(Miralem Sulejmani)和厄茲碧利(Aras Özbiliz) 的速度也得變快,對他們來說辛德勇這樣的表現也是一個警訊。」

挑戰

德波爾不排除自己未來前往英超發展。「對我來說這會是個不錯的挑戰。我看待戰術的方式在英超球隊裡不易見。史旺希(Swansea)做得不錯,熱刺(Spurs)一直都有,但剩下的球隊呢?我的打法在英超很少見,但我會想試試看。」

不過接下來幾年,他還是偏好留在阿雅克斯。「我還會在這裡待上好一陣子。」

                 (2012.7.11)辛德勇成為阿雅克斯隊長

Volgens Frank de Boer heeft niet kampioen Ajax, maar PSV de meeste druk om kampioen te worden. 

“Zij zijn de favoriet. Het ziet er erg goed uit bij hen. Ze hebben bijna dezelfde ploeg en zich nog versterkt met onder anderen Luciano Narsingh”, zegt de coach van de Amsterdammers in het nieuwe magazine van NUsport.

“De druk ligt heel erg op hun schouders. Ze hebben zelf ook aangegeven dat ze kampioen moeten worden. Maar dat willen wij ook.”

Tadic

De Ajax-trainer denkt ook dat FC Twente zich nadrukkelijk in de titelstrijd zal mengen. “Van FC Twente verwacht ik veel. Die hebben met Tadic eindelijk een vervanger voor Ruiz. Geweldige speler, die Tadic. Kan ik echt van genieten.”

Cruciaal voor Ajax is het aanblijven van de door Newcastle United begeerde Vurnon Anita. “Voor zijn ontwikkeling is het ’t best als hij nog een jaar blijft. Dat zeg ik niet omdat ik een Ajax-pet op heb. Hij gaat nu een heel seizoen controleur spelen waarschijnlijk. Ik denk dat hij daarna pas verder moet kijken.”

Toch begrijpt De Boer dat Anita onder de indruk is van de Noord-Engelse club. “Newcastle is echt een reus, hoor! Fantastische supporters, fantastisch stadion. Alleen het technisch beleid moet beter."
"De Premier League is sowieso geweldig, het niveau, de sfeer. Het zou Vurnon geweldig veel ervaring opleveren en meer geld, maar wij spelen Champions League. Bij ons kan hij nog veel stappen maken.”

Siem de snelste

Want ook bij Ajax worden ‘kerels’ gekweekt, meent de coach. “Jan Vertonghen is daarvan een geweldig voorbeeld. Toby Alderweireld en Siem de Jong zijn dat ook. Die zitten dagelijks in het krachthonk en doen snelheidstrainingen.”

“Laatst bij de snelheidstesten was Siem op de vijf en de tien meter de snelste van allemaal! En dat is echt geen sprintwonder van nature. Dat is gewoon investeren. Je zou verwachten dat Jody Lukoki, Miralem Sulejmani of Aras Özbiliz sneller zouden moeten zijn. Naar hen is dat ook een signaal.”

Uitdaging

De Boer sluit niet uit ooit zelf ook in de Premier League te willen werken. “Lijkt me wel een leuke uitdaging. Hoe ik over het spelletje denk, zie je niet vaak terug bij Engelse ploegen. Swansea deed dat goed, Spurs lange tijd, maar verder? Het is heel lastig om dat erin te krijgen, maar dat lijkt me wel leuk om te proberen.”

Maar de komende jaren blijft hij het liefst bij Ajax. “Ik wil hier nog een poos blijven.”

沒有留言:

張貼留言