2012年7月29日 星期日

(2012.7.29) [球員] 馬杜羅心臟不適 Maduro heeft hartafwijking

前荷蘭國腳、後衛赫德威‧馬杜羅(Hedwiges Maduro, 左圖)傳出有心臟毛病,正在治療中。他所屬的西班牙俱樂部賽維利亞(Sevilla FC)在網站上披露這個消息:馬杜羅被診斷出有先天性心臟病。他接下來會接受更詳細的檢查,以知道情況的嚴重性和如何治癒。目前賽利維亞和馬杜羅本人都沒有宣布進一步的消息。



上季馬杜羅為另一隻西班牙球會瓦倫西亞(Valencia)踢球,但因為嚴重的腳踝傷勢並沒有出賽很多。今年的夏季轉會他來到了賽利維亞,更早之前他也為阿雅克斯踢過球。至於國家隊,他出賽過17場。

馬杜羅在今年加入賽利維亞時,出席加盟記者會
賽利維亞的醫療團隊是在例行性身體檢查意外發現馬杜羅的心臟毛病;傳統的檢查一般來說是很難測到的。賽利維亞非常小心避免病情嚴重,因為2007年他們的球員蒲爾塔(Antonio Puerta)在比賽中心臟停止,幾天後不治。

馬杜羅對足球媒體VI表示:「現在只能靜觀其變。我只知道這沒有生命危險。這是個先天性疾病,不是心律不整。」他已經被觀察了一周左右。

「自從我被通知有這毛病以後,我做了很多檢測,」馬杜羅說。「本周我希望知道更多,現在我沒有太多可以奉告。」

Hedwiges Maduro kampt met hartproblemen. Dat meldt zijn club Sevilla op de website. De medische staf van de Spaanse voetbalclub heeft bij de 27-jarige Maduro een aangeboren hartafwijking aangetroffen. Hij zal de komende tijd verder worden onderzocht. Dan moet duidelijk worden wat de omvang van het hartprobleem is en wat de mogelijkheden zijn om er iets aan te doen. Tot die tijd doen club en speler geen nadere mededelingen.

Maduro speelde afgelopen seizoen bij Valencia, maar de verdediger kwam wegens een zware enkelblessure nauwelijks aan spelen toe. Deze zomer verhuisde hij transfervrij naar Sevilla. Hij voetbalde eerder voor Ajax en kwam 17 keer uit voor Oranje.

De medische staf van Sevilla stuitte tijdens de controle bij toeval op de hartafwijking bij Maduro, want in conventionele onderzoeken was deze niet te zien. De club is extra alert op hartproblemen bij zijn spelers sinds 2007, toen Antonio Puerta tijdens een wedstrijd een hartstilstand kreeg op het veld en enkele dagen later overleed.

Tegen Voetbal International zegt Maduro: 'Het is allemaal even afwachten. Ik weet alleen dat het niet levensbedreigend is. Het is een aangeboren afwijking, het zijn géén hartritmestoornissen.' De voetballer werd ongeveer een week geleden op de hoogte gebracht.

'Sinds ik op de hoogte ben gebracht heb ik veel testen ondergaan', zegt Maduro. 'Van de week hoop ik meer te weten. Nu kan ik er nog niet zo veel over zeggen.'

沒有留言:

張貼留言