2012年7月16日 星期一

(2012.7.16) 外絮整理

史坦不排斥進入國家隊教練團(Jaap Stam staat open voor functie Oranje)

亞普‧史坦(Jaap Stam)對於擔任荷蘭國家隊教練團一員興趣濃厚。這位前國際明星,目前在PEC 資沃勒(PEC Zwolle)幫該隊整軍,做得有聲有色(他擔任該隊助教和新秀指導教練)。

「我不覺得國家隊總教練(即范加爾,Louis van Gaal)會真的來找我。但如果真有此事,我很樂意接受。」這是AD Sportwereld問及范加爾的人選問題時,史坦的回應。

史坦(右)慶祝資沃勒(PEC Zwolle)升級荷甲聯盟。


「我想任何人接到這個邀請,都會欣然接受。對我來說,這將會是很好的下一步。當然最重要的是,接下這個職位不會影響我在資沃勒的任務。」

Jaap Stam ziet een functie als assistent-trainer van het Nederlands elftal wel zitten. Volgens de oud-international is die rol ook goed te combineren met zijn werkzaamheden bij PEC Zwolle (assistent en trainer beloften).

'Ik denk niet dat de bondscoach bij mij zal aankloppen, maar mocht dat wel gebeuren dan sta ik daar absoluut voor open', antwoordt Stam in AD Sportwereld op de vraag of hij de nieuwe bondscoach Louis van Gaal zou willen assisteren.


'Ik denk dat iedereen dat heel graag zou willen. Voor mij zou het een hele mooie stap zijn. Bovendien hoeft het niet te botsen met mijn taken bij PEC Zwolle.'



范馬維克可能就此隱退(Van Marwijk: Missshien stop ik er helemaal mee)



自從退下國家隊教練一職,范馬維克接到了不少新職位邀請。不過他幾乎都是未加太多考慮就婉拒了。這位60歲的教練顯然想要休息一陣子。

「從經濟錢及運動的方面來講,這當中有些很有趣的東西。」范馬維克對於新的工作邀請如此回應。「但我現在完全自由,也沒有任何義務,所以目前我暫時不打算就任。」



「不過誰知道呢?一個月後我可能直就此退休。所以我還不打算把話說死,因為之後可能有一個好機會在等我,我就會立刻復出。我只是不知道甚麼時候。」

關於荷蘭國家隊,他啥都不想說。他只想說,他辭職前一直在猶豫到底要不要真的辭職。

Nadat hij opgestapt is als bondscoach van Oranje, kreeg Bert van Marwijk enkele aanbiedingen. Zonder nadenken wimpelde hij die allemaal af. Na het dramatisch verlopen EK wil de 60-jarige trainer even rust.

Er zaten zowel financieel als sportief gezien interessante dingen bij', zegt Van Marwijk in Sp!ts over de aanbiedingen die hij ontving. 'Ik heb nu alle vrijheid en geen verplichtingen, dus voorlopig heb ik er geen trek in.'

'Maar wie weet ga ik over een maand ergens aan de slag of stop ik er helemaal mee. Nee, dat sluit ik niet uit, al is de kans groter dat ik weer aan het werk ga. Ik heb alleen geen idee wanneer.'

Over Oranje wilde de ex-bondscoach niets kwijt, behalve dat hij werd heen-en-weer geslingerd tussen stoppen en doorgaan.



費恩諾平靜看待弗拉爾出走 (Feyenoord legt zich neer bij vertrek aanvoerder Vlaar)

弗拉爾(Ron Vlaar)已經向東家費恩諾的技術主席范海爾(Martin van Geel)說明,自己將會離開前往英超阿斯頓維拉(Aston Villa)。阿斯頓維拉已經準備好要付清這筆為數不多的轉會費,因此這位費恩諾隊長的轉會應該不會遇到任何阻力。

弗拉爾今(周一)早還是和費恩諾一同訓練,這也很可能是最後一次。在拍團體照時,費恩諾特別拍了兩個版本,一個是有弗拉爾的,一個是沒有他的。上周在恩梅洛(Emelo)的訓練營,技術主席范海爾就試著和弗拉爾協調新約,但終仍未果。

費恩諾的團體照,右下角紅圈即是「置身事外」的弗拉爾


昨天,弗拉爾已經用手機,在阿斯頓維拉的漂亮湛藍棗紅色球場照了幾張相片。阿斯頓維拉昨天的遊說團陣仗龐大,包括教練蘭伯特(Paul Lambert);弗拉爾和代表團會面以後,已經可說他的離開幾成定局。弗拉爾昨天還和經紀人Arnold Oosterveer前往了伯明罕。他們兩人在那附近況逛了一圈,也大致了解了未來在這裡的藍圖。

弗拉爾昨天參觀斯頓維拉球場,用手機拍照

之前,阿斯頓維拉已經付了280萬歐元挖角費恩諾球員阿瑪迪(Karim El Ahmadi),後者本來和費恩諾還有一年合約。去年當弗拉爾和費恩諾續約時,他已經不排除自己日後有機會、也有俱樂部表達明確興趣的話,前往挑戰更高層級的聯盟。

上周弗拉爾已經公開暗示自己很可能轉會。現年27歲的他,對他來說現在也是離開荷甲的好時機。「如果有任何報價出現,對我來說都會是個困難的決定。」當時,他對AD Sportwereld這麼說。上周他和費恩諾隊友對上業餘球隊BVV Barendrecht,艱困地以1-0贏球。

費恩諾主教練庫曼(Ronald Koeman)本周稍早也表明,自己審慎看待他所任命的隊長可能會離開一事。「如果有外國球會認真追求,荷蘭俱樂部是一個球員都留不住的。咱們現在就看得到一個例子了。」當時庫曼如是說。

Ron Vlaar heeft bij technisch directeur Martin van Geel aangegeven dat hij naar Aston Villa wil vertrekken. De Engelse club is bereid om de gelimiteerde transfersom in het contract van Vlaar te betalen, zodat niets een overgang van de aanvoerder van Feyenoord nog in de weg lijkt te staan.

Vlaar trainde vanochtend gewoon mee bij Feyenoord. De kans is groot dat het zijn laatste training is bij de Rotterdamse club. Bij het maken van de elftalfoto werden er twee versies gemaakt, één mét Vlaar en één zónder de aanvoerder. Van Geel probeerde vorige week tijdens het trainingskamp in Ermelo tevergeefs het contract van Vlaar open te breken.

Met zijn mobiele telefoon maakte Ron Vlaar gisteren alvast wat foto's van het imposante Villa Park, het deftige stadion van Aston Villa in claret and blue. Zijn vertrek bij Feyenoord is aanstaande, nadat de aanvoerder gisteren uitgebreid sprak met een zware delegatie van de Engelse club, onder wie manager Paul Lambert. Vlaar reisde naar Birmingham met zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer. Het duo kreeg een rondleiding en kreeg inzicht in de toekomstplannen van Villa.

Eerder betaalde Aston Villa al 2,8 miljoen euro voor Feyenoorder Karim El Ahmadi, die een nog één jaar doorlopend contract had in de Kuip. Toen Vlaar vorig jaar zijn aflopende verbintenis verlengde bij Feyenoord, liet hij de mogelijkheid inbouwen dat hij kon vertrekken naar een club uit een topcompetitie, mocht het tot concrete interesse komen.

Afgelopen week liet Vlaar al doorschemeren open te staan voor een transfer, nu hij met 27 jaar een ideale leeftijd heeft bereikt om de eredivisie te verlaten. 'Als er een aanbieding komt, wordt dat een lastige keuze', zei Vlaar toen in het AD. Zaterdagmiddag speelde de aanvoerder niet mee in het met 0-1 gewonnen oefenduel met BVV Barendrecht.

Trainer Ronald Koeman reageerde eerder deze week al nuchter op een mogelijk vertrek van zijn aanvoerder. 'Als Nederlandse club kunnen wij geen enkele speler behouden als het buitenland serieus aanklopt. Zo ligt het nu eenmaal', zei de coach van Feyenoord toen.

沒有留言:

張貼留言