2012年7月14日 星期六

(2012.7.14) 外絮整理

阿佛卡指定范巴莫為隊長 (Advocaat benoemt Van Bommel tot aanvoerder PSV)

荷甲PSV恩荷芬教練阿佛卡(Dick Advocaat),今天指定范巴莫(Mark van Bommel, 下圖)為PSV隊長。范巴莫接替本來的隊長托伊馮恩(Ola Toivonen),後者是前PSV教頭福瑞德‧瑞騰(Fred Rutten)指定的隊長。



在闖蕩國外足球聯盟多年後,范巴莫返回自己熟悉的地方。他在PSV踢到2005年才離開,隨後進了巴塞隆納、拜仁慕尼黑以及AC 米蘭。一回到PSV,他就接了隊長的位置。

在此之前,范巴莫也是荷蘭國家隊隊長,指派他的則是剛下台沒多久的范馬維克(Bert van Marwijk)。不過隨著這次歐洲盃的慘澹收場,范巴莫也很可能跟著告別國家隊舞台。他在歐洲杯結束時對外表示:「現在是年輕人的時代了。」


Dick Advocaat heeft Mark van Bommel benoemd tot aanvoerder van PSV. De middenvelder neemt de band over van Ola Toivonen, die onder Fred Rutten de captain was van de Eindhovenaren.




De 35-jarige Van Bommel keert dit seizoen terug bij de club die hij in 2005 verliet voor een buitenlands avontuur. Na wisselende successen bij Barcelona, Bayern München en AC Milan, krijgt de controleur dit jaar als aanvoerder de leiding over een jonge PSV-selectie.

Van Bommel maakte deze zomer als aanvoerder deel uit van de hevig teleurstellende selectie van Bert van Marwijk op het EK in Polen en Oekraïne. De middenvelder maakte na de uitschakeling van Oranje bekend officieus te stoppen als international. 'Het is tijd voor een nieuwe generatie.'


阿雅克斯和波勒森續約(Boilesen langer bij Ajax)
尼可萊‧波勒森(Nicolai Boilesen)和阿雅克斯續約,到2016年夏天。他本來是丹麥先發陣容左後衛,他和阿雅克斯的上一張合約到上季結束。

這位二十歲的左後衛,去年四月三號第一次代表阿雅克斯在主場出賽,當天比賽對手是Almelo 赫拉克斯隊,終場阿雅克斯3-0獲勝。隨後他成為阿雅克斯奪得荷甲冠軍的主力球員。上季,他因為各種鼠蹊部傷勢缺席大半個球季。


到目前為止,波勒森(上圖)還沒完全回到狀態。「這張合約,是我康復過程的一個亮點。」他昨(13號)對於合約延長做了回應。「事情往好的方向發展。我一周很努力訓練兩次,我覺得很正面,現在我可以做些輕鬆的事情。」


AMSTERDAM -  Nicolai Boilesen heeft zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2016 verlengd. De oude verbintenis van de Deense linksback liep aan het einde van het komende seizoen af.

De 20-jarige linksback debuteerde op 3 april 2011 tijdens het thuisduel met Heracles Almelo (3-0) in de hoofdmacht van de landskampioen. Hij miste nagenoeg het hele vorige seizoen wegens verschillende hamstringblessures.

Boilesen is nog steeds niet helemaal fit. „Dit contract is een lichtpunt in mijn revalidatie”, reageerde hij vrijdag op zijn contractverlenging. „Het gaat gelukkig de goede kant op. Ik train twee keer per dag, heel hard. Ik denk nu alleen maar positief. Ik kan nu lekker rustig mijn ding doen.”

 

厄姆:留在AZ不是受罪(Elm: Geen straf om bij AZ te blijven)

瑞典籍球員拉斯穆斯‧厄姆(Rasmus Elm)周六在對上土耳其球會Eskişehirspor時上場,這是他本季第一場比賽(終場比數1-1) 。這很可能是厄姆穿AZ球衣的最後幾場比賽之一。

終場哨聲響後,厄姆一跛一跛地走下場。顯然,他需要一點時間適應賽季的開始。「我雙腿現在很痠,不過,這只是第一場比賽,所以這現象很正常。」厄姆對NUsport說。他星期一會回到阿克馬(AZ俱樂部所在地)。
厄姆(上圖)所屬的瑞典隊,也過了一個失望的歐洲盃。他們在小組賽就被淘汰,經歷了一個短暫的暑假,厄姆現在回到AZ,信心滿滿地重新開始了這一個賽季。

調整開關

「歐洲杯是令人失望沒錯,但你得轉換心情,像開關一樣,把自己轉成俱樂部模式好好表現。失望在足球界裡,只能是一時的心情。」

厄姆會在AZ 阿克馬待多久,是一個值得討論的話題。不同的國外球隊競相爭取他,厄姆自己還不知道下一步怎麼走。

「我不會百分之百說,我會待在AZ,但也不敢說百分之百會離開。」

不是受罪

「我只是還沒做最後決定。我會讓我的經紀人處理,看看最後會怎麼樣。起碼待在AZ不是受罪。」

如果待在AZ,厄姆希望可以和AZ隊友一起衝擊冠軍。「對我們來說這比較像是個夢想,而不是設定的目標;AZ必須每年都踢出歐洲足球的水準,不過我們今年也是要維持下去。」


Rasmus Elm maakte zaterdag in het duel met het Turkse Eskişehirspor (1-1) zijn eerste minuten van het seizoen. Het zou gelijk één van de laatste duels van de Zweed in het shirt van AZ geweest kunnen zijn. 

Trekkebenend liep Elm na het laatste fluitsignaal over het Loenense sportpark. De middenvelder moest duidelijk nog even wennen.

"De benen zijn nu zeer vermoeid. Maar dat is ook niet zo gek na een eerste wedstrijd. Het is goed om weer terug te zijn", zegt Elm tegenover NUsport. De Zweed keerde maandag terug in Alkmaar.

Na een teleurstellend verlopen EK, waarin Zweden al in de groepsfase werd uitgeschakeld, en een korte vakantie, heeft Elm weer zin in een nieuw seizoen bij AZ.

Knop omzetten

"Het EK was een grote teleurstelling, maar het is een kwestie van de knop omzetten en bij je club wel goed presteren. Teleurstellingen horen nou eenmaal bij het voetbal."

Het is maar de vraag of Elm nog lang in Alkmaar te bewonderen is. Verschillende clubs uit het buitenland hebben naar de diensten van de middenvelder geïnformeerd. Elm zelf weet nog niet wat hij gaat doen.

"Het is niet honderd procent zeker dat ik blijf en het is ook niet honderd procent zeker dat ik AZ verlaat."

Geen straf

"Ik weet het gewoon nog niet. Ik laat het allemaal aan mijn zaakwaarnemer over en dan zien we wel wat er gebeurt. Het is in ieder geval geen straf om bij AZ te blijven."

Mocht Elm bij AZ blijven, dan wil de Zweed om het kampioenschap spelen. "Dat is voor ons allemaal een droom, maar niet de doelstelling. AZ moet altijd Europees voetbal halen en dat willen we dit jaar dus ook."

沒有留言:

張貼留言